IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Sinus Maxilar

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Ce sunt sinusurile maxilare?

Conform statisticilor, circa 10% din populatia globului sufera din cauza infectiilor prezentate de sinusurile maxilare. In cazul adultilor, aceasta afectiune este cea mai comuna, in schimb la copii, acestia sufera adesea din cauza inflamatiilor celulelor etmoidale. Atunci cand exista imbolnavirea simultana a mai multor sinusuri, conditia se numeste polisinuzita.

De cele mai multe ori, mucoasa sinusului maxilar este lezata chiar si in cazul unor simple raceli, cu toate ca nu apar manifestari. Inflamatiile sunt cauzate de diferiti virusi si bacterii, insa frecvent apar si infectiile. Afectiunea evolueaza constant in functie de alergiile prezentate de pacienti si sistemul de autoaparare al acestora. Sinusul maxilar reprezinta o cavitate care se regaseste la nivelul osului maxilar, fiind cel mai mare dintre sinusurile paranazale. In cazul copiilor, acest sinus este prezent sub forma unor celule, care se dezvolta treptat pe masura ce acestia cresc.

Segmentarea sinusului maxilar

Acest proces prezinta de cele mai multe ori trei zone, prima dintre cele este cea alveolara, care se orienteaza in jos, cea zigomatica orientata in lateral si are legatura cu osul zigomatic, in timp ce mai exista si una infra orbitala, care se orienteaza in sus. Dimensiune sinusului maxilar difera in functie de cea avuta de craniu.

Afectiuni ale sinusului maxilar

Una dintre cele mai comune proceduri ale sinusului maxilar este ridicarea acestuia, interventie complexa ce presupune ca membrana sa fie adusa la o pozitie superioara, astfel incat sa se dispuna de spatiul necesar pentru aditia osoasa, procedura necesara in cazul implanturilor dentare. Sinus liftingul presupune adaugarea unei grefe osoase in zona sinusului, insa fara a aduce prejudicii la nivelul cavitatii orale. O alta interventie comuna asupra sinusurilor sunt indepartarea chisturilor dezvoltate de acestea, cu ajutorul unei interventii chirurgicale destul de dificile.

Vindecare

In cazul in care s-a intervenit asupra sinusurilor, pentru ca vindecarea sa aiba loc mai repede este esential ca pacientii sa tina cont de toate sfaturile medicilor. Astfel, in primul rand trebuie urmat un plan care sa cuprinda administrarea anumitor medicamente pentru a evita inflamatiile, efectele secundare, durerea si disconfortul. Pe langa medicemente si antibiotice, mai sunt recomandate compresele reci si este esential ca pacientii sa se odihneasca.

In plus, este esentiala evitarea presiunii sau chiar a atingerii in zona sinusurilor, pentru ca in fazele incipiente grefa de os isi poate modifica pozitia cu usurinta, iar riscul complicatiilor este foarte ridicat. In cazul in care pacientii tin cont de aceste recomandari, cu siguranta ca vindecarea va avea loc intr-un timp mai scurt. De asemenea, pacientii trebuie sa aiba o relatie apropiata cu medicii, chiar si parcursul vindecarii, deoarece prin controale de rutina se poate analiza procesul de recuperare, iar in cazul in care este nevoie se indeparteaza si firele suturii.

De cele mai multe ori, vindecarea dupa o interventie asupra sinusului maxilar variaza intre 6 si 12 luni, in functie de fiecare caz in parte. Durata mare de timp este impusa de faptul ca grefa osoasa trebuie sa fie bine asimilata de catre organism si sa stimuleze completarea osului nou.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica