IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Parodontoza

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamentul Bolii Prodontale cu Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament pentru paradontoza cu ajutorul laserului (fara durere).


 

Aceasta afectiune reprezinta una dintre cele mai importante afectiuni ale cavitatii bucale deoarece daca nu este tratata, are capacitatea de a distruge oasele ce sustin dantura in alveola, putand afecta unul sau mai multi dinti.

Din cadrul structurii cavitatii orale, gingile sunt cele mai sensibile, motiv pentru care sunt afectate cu usurinta de orice afectiune, astfel ca sangerarea acestora ori gingivita sunt doar primul pas al acestei afectiuni complexe.

Gingiile sanatoase sunt de culoare roz, nu sangereaza in momentul periajului dentar sau utilizarii atei dentare, in caz contrar, acesta ar fi fost primul semn al imbolnavirii. Odata cu trecerea timpului gingiile isi modifica culoarea, devenind rosii, sensibile, iar tesuturile care sustin dantura se pot deteriora cu usurinta.

Asadar, in astfel de momente se pot dezvolta pungutele gingiviale, in spatiul dintre gingie si dinti, care nu pot fi inlaturate prin periaj dentar, iar daca nu sunt tratate, distrug osul treptat, ultimul pas fiind agravarea afectiunii si pierderea danturii.

Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent

TESTIMONIALE DRIDIH DENT - TURISM DENTAR

De ce apare paradontoza?

La fel ca orice alta afectiune a cavitatii bucale, paradontoza apare din cauza placii bacteriene care nu este inlaturata la timp de pacient. Aceasta se formeaza din bacterii si amidon sau zahar prezent in alimentele consumate, si cu toate ca este inlaturata, se formeaza la loc, motiv pentru care periajul dentar este recomandat de mai multe ori pe zi.

In caz contrar, in doua sau trei zile se poate forma tartrul, care ingreuneaza inlaturarea placii bacteriene si care nu se indeparteaza cu usurinta, fiind nevoie de un detartraj, procedura efectuata in cadrul cabinetului stomatologic. Daca tartrul si placa bacteriana nu sunt eliminate de pe suprafata dentara, aceasta devine sensibila, gingiile se irita si se dezvolta gingivita.

Pe langa aceste aspecte, paradontoza este cauzata si de alti factori precum:

 • Unul dintre cele mai daunatoare vicii este fumatul, deoarece nu afecteaza numai cavitatea bucala, ci si intregul organism. Sistemul imunitar este slabit, favorizeaza dezvoltarea microbilor si bacteriilor, care si ele duc la aparitia a nenumarate afectiuni, in special la nivelul cavitatii orale
 • Ereditatea joaca si ea un rol important in cadrul aparitiei paradontozei, deoarece un pacient, in ciuda unei igiene orale efectuate cu grija si atentie de mai multe ori pe zi, poate sa dezvolte afectiunea daca a fost prezenta la parinti. Conform statisticilor, circa 30% din populatie a intalnit aceasta situatie.
 • Exista si anumite medicamente care favorizeaza paradontoza in mod indirect, precum antidepresivele sau cele impotriva racelii, deoarece acestea duc la scaderea secretiei salivare, iar aceasta are rolul de curatare naturala a danturii, eliminand pe cat posibil bacteriile prezente.
 • Persoanele care prezinta diabet au deja sistemul imunitar foarte slabit, motiv pentru care acestia sunt mai predispusi la dezvoltarea altor afectiuni precum paradontoza. Cea din urma scade puterea organismului de a actiona, astfel de a utiliza insulina, motiv pentru care diabetul se controleaza cu dificultate .
 • Gingivita poate aparea in special in cazul femeilor insarcinate din cauza schimbarilor hormonale din aceasta perioada, care poate afecta buna functionare a organismului
 • Alimentatia defectuoasa poate duce la favorizarea paradontozei, astfel ca cei care nu consuma suficient calciu si alimente care sa contina vitamine esentiale precum C sau B sunt mai predispusi la dezvoltarea mai multor afectiuni. Vitamina C ajuta la pastrarea integritatii tesuturilor organismului in timp ce calciul pastreaza rezistenta osoasa.

Tratament paradontoza

Tratarea eficienta a fiecarei afectiuni prezentate de cavitatea bucala incepe prin abordarea pacientilor a unei igiene orale corespunzatoare, in special de cei care sunt afectati de paradontoza. Astfel ca este nevoie de:

 1. Terapia initiala

Prima etapa presupune indepartarea factorilor importanti precum placa bacteriana si tartrul, procedura fiind utilizata si in cazul altor afectiuni.

 • Prin detartraj este indepartat tartrul si placa bacteriana care uneori se pot afla in pozitii inaccesibile pentru un simplu periaj efectuat de pacient
 • Atunci cand tartrul si placa bacteriana au aderat la radacini, acestea sunt indepartate prin intermediul unei tehnici numite planare radiculara
 • Mai poate fi considerat eficient si periajul profesional sau o irigare cu niste substante speciale care au rolul reducerii inflamatiilor prezente

De asemenea, in multe cazuri medicii recomanda efecturea unei echilibrari ocluzale, astfel incat dintii afectati de paradontoza sa nu aiba parte de o forta masticatorie excesiva. Ulterior este nevoie de indepartarea factorilor ce pot duce la evolutia afectiunii:

 • Inlocuirea plombelor vechi ce ar putea sa favorizeze stocarea placii bacteriene
 • In cazul in care exista lucrari dentare necorespunzatoare, acestea trebuie inlocuite
 • Se adopta o igiena corespunzatoare pentru eliminarea resturilor alimentare, placii si tartrului
 • In cazul in care medicul considera ca este nevoie, acesta poate recomanda si alte tratamente
 1. Tratament chirurgical

Se opteaza pentru tratamentul chirurgical doar atunci cand terapia initiala nu a dus la rezultatul asteptat. Astfel, dupa circa o luna, are loc o noua evaluare a pacientului pentru stabilirea starii inflamatiei si pungilor parodontale care trebuie sa scada. In cazul in care pungile au o adancime mai mare de 5 mm si nu si-au modificat dimensiunile in urma tratamentului initial, iar in tot acest timp gingiile sangereaza, exista sanse ridicate ca afectiunea sa isi continue dezvoltarea.

Interventile chirurgicale de tip parodontal sunt necesare pentru crearea accesului necesar in vederea inlaturarii tartrului si placii bacteriene. Cea mai comuna interventie chirurgicala este cea cu lambou:

 • Din cauza adancimii pungilor parodontale, tartrul se poate situa la distante mari sub gingie, fiind dificil de inlaturat prin intermediul detartrajului
 • Asadar pentru inlaturarea tartrului se va efectua o mica incizie si decaparea unei parti gingivale, prin acest mod existand si posibilitatea indepartarii tesuturilor infectate
 • Urmatorul pas presupune netezirea osoasa, pentru diminuarea tututor spatiilor in are ar putea fi stocate bacterii
 • Ultima etapa a procedurii este suturarea gingiei

Pacientii mai au la indemana si alte tratamente chirurgicale la care pot apela in functie de situatia prezentata precum aditia de os sau regenerarea tisulara.

 1. Intretinere si ingrijire

La finalul oricarui tratament, pacientii trebuie sa acorde o atentie sporita igienei orale si se recomanda efectuarea unor controale la cel mult trei luni, pentru ca medicii sa poata evalua si monitoriza evolutia situatiei si stabili daca exista posibilitatea unei recidive. De cele mai multe ori, afectiunile parodontale apar din cauza igienii orale precare, motiv pentru care pacientii trebuie sa tina cont de aceasta, daca nu isi doresc reaparitia bolii.

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE GENERALA

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE DE SPECIALITATE

Cazare gratuita pe toata durata tratamentului

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica