IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Rezectie Apicala

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Endodontice cu Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Aceasta operatiune face referire la o interventie chirurgicala care se realizeaza in zona varfului radacinii, dupa ce aici se prezinta o infectie. Aceasta este efectuata pentru salvarea unui dinte, care in caz contrar ar fi fost extras. Daca aceasta procedura nu este efectuata la timp, atunci infectia se dezvolta, la fel si abcesul. Infectiile aparute sunt cauzate de infiltrarea microbilor in zona radacinii, iar daca raman netratate, situatia poate evolua si in cazul dintilor vecini.

Atunci cand se opteaza pentru o rezectie apicala inseamna ca alte tratamente mai usor de realizat nu au dat rezultatele dorite. In general, inaintea rezectiei se efectueaza un tratament endodontic, insa pe canal pot aparea diferite obstacole sau pot exista fracturi, iar aceste probleme nu pot fi remediate fara nevoia unei rezectii apicale.

Daca dentistul identifica o infectie, pasul initial presupune tratarea prin aplicarea unui tratament endodontic la microscop, deoarece prin intermediul acestuia medicul obtine o imagine marita de 25 de ori asupra locului infectat, iar intreaga operatiune poate fi efectuata fara riscuri. De asemenea, rezectia apicala este aplicata doar dupa ce este efectuat un tratament de canal corespunzator.

Tratamente Endodontice Realizate la Dridih Dent

Rezectia apicala nu se intinde pe mai mult de o sedinta si implica necesitatea realizarii unei incizii in zona gingiei, dupa care se inlatura infectia localizata in varful radacinii, la fel si tesutul osos care a fost afectat.

Indicatiile rezectiei apicale se pot grupa in mai multe categorii :

 • Pot aparea diferite probleme care sa impiedice tratarea corespunzatoare a canalului
 • Pot aparea probleme care sa nu permita restaurarea dintelui respectiv
 • Pot aparea diferite fracturi ale radacinii
 • Pot aparea diferite obstacole in zona canalului, astfel incat din cauza acestora nu se poate efectua tratamentul aferent
 • Tratamentul poate fi efectuat gresit
 • Pot aparea afectiuni de tip periapical, care nu pot fi remediate cu ajutorul tratamentului canalului

Procedura rezectie apicala :

De cele mai multe ori rezectia apicala se poate aplica in cazul tuturor dintilor, insa conteaza structura radacinilor dintilor respectivi, fiind limitata in cazul molarilor 2 atat cei superiori cat si cei inferiori. Cu toate ca numele poate starni frica pacientilor, interventia este una obisnuita care nu provoaca durere, deoarece este folosita anestezia locoregionala, sau in situatii mai speciale se poate folosi si cea generala.

Pentru ca vindecarea sa aiba loc cat mai rapid se recomanda:

 • Mesa trebuie pastrata 24 ore dupa interventie
 • Trebuie evitata clatirea gurii in urmatoarele 12 ore pentru ca sangerarea sa nu fie starnita, deoarece este stopata cu dificultate
 • In urmatoarele 3 zile este important ca alimentele consumate sa nu fie prea reci, calde sau dulci
 • Este important sa fie evitate alimentele dure si tari
 • Periajul dintilor se efectueaza in mod obisnuit dupa o zi, insa fara ca periuta sa atinga locul in care s-a efectuat rezectia apicala
 • Pentru reducerea tumefactiei si sangerarii, pacientii trebuie sa doarma cu capul ridicat
 • Trebuie evitat fumatul si consumul bauturilor alcoolice pana cand se vindeca plaga
 • Se pot aplica comprese reci pentru reducerea tumefactiei si eventualelor sangerari ori dureri
 • Este normal ca sangerarea sa isi faca aparitia dupa interventie, iar aceasta este stopata prin muscarea unui tifon o perioada de pana la jumatate de ora.
 • Medicul poate furniza o medicamentatie care trebuie respectata pentru ca tratamentul sa fie cat mai eficient
 • La sapte zile dupa efectuarea unei rezectii apicale trebuie inlaturate firele suturii

TUR VIRTUAL

Cazare gratuita pe toata durata tratamentului la 200 de metrii de clinica

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica