IMPLANT DENTAR
TRATAMENTE LASER
INHALOSEDARE
ESTETICA DENTARA
Chist Dentar
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamente Endodontice cu Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Acesta reprezinta o afectiune dezvoltata din cauza abcesului dentar netratat sau atunci cand dantura nu este dezvoltata in mod corespunzator. Cu alte cuvinte, chistul dentar apare in zona radacinii dintelui si se prezinta sub forma unei pungute cu lichid. Infectarea acestuia este tratata cu ajutorul antibioticelor prescrise de catre medic sau poate fi inlaturat prin intermediul interventiilor chirurgicale, care sunt efectuate sub anestezie locala, pentru ca pacientul sa nu simta durere sau disconfort in tot acest timp. Daca aceste chisturi nu sunt tratate, ele se pot extinde si catre radacinile dintilor invecinati.
Cum apare un chist dentar?
Daca abcesul dentar ramane netratat, in zona varfului radacinii apare o punguta cu lichid, numita chist dentar sau radicular. Aceasta poate fi reinfectata si sa provoace inca un abces ce poate afecta in proportii ridicate osul inconjurator si astfel daunele create sunt mult mai mari. In multe dintre cazuri, chistul dentar poate sa nu isi faca simtita prezenta pentru o buna bucata de timp. Este de preferat ca de la prima durere resimtita, pacientii sa apeleze la un dentist care sa poata indeparta orice banuiala cu privire la o afectiune intalnita.
Tratamente Endodontice Realizate la Dridih Dent
Daca sunt tratate timpuriu, afectiunile dentare nu necesita tratamente complicate, aceleasi situatii fiind si in cazul chisturilor dentare care pot fi reprimate cu ajutorul antibioticelor prescrise de medic. Uneori, chisturile pot aparea imediat dupa extactia unui dinte care nu a mai putut fi salvat din diferite motive, cand punguta cu puroi nu este eliminata in acelasi timp cu dintele. In acest caz chistul continua sa evolueze treptat, iar acesta poarta numele de chist rezidual.
Tratamentul chistului dentar :
De cele mai multe ori, chisturile dentare se trateaza prin intermediul antibioticului, insa in cazurile mai complicate, se poate apela si la indepartarea chirurgicala a acestora. In asemenea situatii, se efectueaza anestezie locala pentru ca pacientii sa nu simta durere, dupa care se realizeaza o incizie in zona mucoasei, urmand perforarea osului. Pe aceasta cale puroiul prezent in radacina dintelui este indepartat, iar chistul eliminat.
Pasul urmator presupune curatarea plagii, netezirea marginilor si suturarea locului respectiv. La finalul procedurii, dentistii vor furniza pacientilor o reteta cu antibitioce si antiinflamatoare de care acestia trebuie sa tina cont.
Procedura de indepartare a chistului radicular poarta numele de chistectomie, apartine ramurei chirurgicale, insa intregul proces are loc sub anestezie locala. Stomatologii trebuie sa elimine chistul si continutul acestora, care este lichid, daca acestea sunt de dimensiuni mai importante, in caz contrar se indeparteaza un tesut molcut.
Exista si cazuri mai complicate, in care eliminarea totala a membranei chistului dentar este dificila din cauza ca acesta este foarte subtire. Asadar, exista oricand sansa unei recidive, iar pentru diminuarea acestor posibilitati, se poate apela la umplerea cavitatii cu o substanta speciala pentru asigurarea vindecarii complete si rapide.
De ce se formeaza chisturile dentare?
- Cele mai multe chisturi apar din cauza infectiilor prezente la nivelul danturii sau in urma accidentelor
- Din cauza dezvoltarii necorespunzatoare a danturii
- Din cauza unor boli rare
Ce probleme poate cauza un chist dentar?
Din pacate chisturile pot duce la aparitia a mai multor complicatii, in cazul in care nu este reperat in scurt timp, printre acestea fiind:
- Infectarea chisturilor, situatie care duce la dezvoltarea unei dureri acute, dar si a tumefactiilor
- Presarea structurii dintilor vecini
- Impiedicarea bunei functionari a cavitatii orale
Cum se depisteaza chisturile dentare?
Aceste chisturi sunt identificate de regula prin intermediul radiografiilor cavitatii orale, insa pot fi descoperite si de pacienti atunci cand simt o mica punguta care se misca constant sub gingie, iar pentru concretizarea situatiilor este nevoie de consultatia unui dentist.
Cum se previne aparitia unui chist dentar?
Metoda de prevenire optima a chisturilor dar si a altor afectiuni este de a efectua controale de doua sau trei ori pe an. Pe aceasta cale, dentistul poate tine o evidenta a situatiei fiecarui pacient in parte, iar orice tratament adus unei afectiuni poate fi urmarit pas cu pas. In plus, acestea mai pot fi prevenite prin tratamentele de canal, deoarece spatiul inconjurator unui nerv mort se umple, iar chisturile nu ar mai avea loc de dezvoltare, fiind considerata una dintre cele mai eficiente metode de prevenire. In general, chisturile apar aproape de un nerv distrus de o carie sau o alta infectie a cavitatii orale.
In alte cazuri, chisturile trebuie indepartate pe cale chirurgicala, interventia presupunand anestezierea locala, dupa care extirparea chistului si acoperirea locului.
Chistul dentar poate fi de natura canceroasa
Din pacate, o multime de chisturi dentare pot fi canceroase, initial comportandu-se sub alte forme. De asemenea, daca un chist este suprainfectat, atunci pot fi afectate si locurile invecinate ale cavitatii bucale. Din fericire insa, chisturile dentare pot fi prevenite, iar daca totusi apar si sunt descoperite la timp, tratamentul este unul usor de efectuat. In plus, toate celelalte afectiuni ale cavitatii trebuie sa se trateze la timpul potrivit, cat mai devreme cu putinta, pentru a nu avea timp de dezvoltare si sa atraga mai multe probleme.
TUR VIRTUAL
Cazare gratuita pe toata durata tratamentului la 200 de metrii de clinica
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu