IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Candida Bucala

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Ce este candida bucala?

Candida bucala reprezinta o afectiune comuna, cu care se confrunta o mare parte a populatiei si care poate fi identificata cu usurinta de catre medici.

Candidoza, asa cum mai este cunoscuta, se dezvolta din cauza unei specii de ciuperci, in cele mai multe dintre cazuri, Candida Albicans, care oricum este prezenta in cavitatea orala, cu exceptia faptului ca in cazul danturii sanatoase nu are niciun efect secundar.

Exista numeroase motive pentru care sistemul imunitar nu mai este la fel de eficient, astfel ca organismul slabeste treptat, aceasta ciuperca se inmulteste in cadrul cavitatii bucale, regasindu-se pe limba, obraji, manifestandu-se prin depuneri albicioase, ce au un aspect similar branzei.

Acestea pot fi inlaturate cu usurinta prin periaj, insa ramane in urma o zona inrosita, ce poate sa sangereze oricand. In plus, pacientii pot semnala faptul ca prezinta o senzatie de arsura in zona gatului sau al gurii, precum si probleme la inghitire, vorbire sau halena.

Care sunt cauzele candidei bucale?

Exista mai multe cauze care favorizeaza inmultirea ciupercilor prezente la nivelul cavitatii bucale: Tratamentul cu antibiotice de lunga durata este o cauza destul de comuna si presupune ca pacientii sa administreze antibiotice, fara a fi consultat un medic in aceasta privinta, sperand ca pe aceasta cale durerile dentare vor fi indepartate, cand de fapt este nevoie de un tratament de specialitate.

Aceste antibiotice au tendinta de a dezechilibra flora bacteriana a cavitatii, astfel ca se poate inmulti cu usurinta candida. Din aceasta cauza se recomanda administrarea antibioticelor doar la indicatiile medicului.

Riscul candidei bucale este prezentat si de pacientii care au proteze dentare, din cauza faptului ca acestea irita mucoasa, creeaza un disconfort, igiena orala se poate efectua cu dificultate, produce durere, astfel ca cei mai multi prefera sa o omita. In plus, in cele mai multe dintre cazuri, persoanele in varsta sunt cele care poarta proteze, iar in cazul acestora sistemul imunitar este mult mai slabit.

O situatie similara este prezentata si de catre cei care urmeaza tratamente ortodontice, deoarece si acesti pacienti efectueaza cu dificultate igiena orala din cauza dispozitivului.

Exista ape de gura ce au proprietati antiseptice, iar cand acestea sunt folosite in exces, substantele au un rol similar cu cel al antibioticelor si deregleaza flora bacteriana, situatie ce favorizeaza dezvoltarea candidei. De asemenea, si fumatul reprezinta un factor de risc, deoarece acest viciu scade puterea de aparare a organismului. Candida isi face simtita efectul adesea in cazul persoanelor care sufera de xerostoie, adica senzatia de gura uscata, deoarece in cazul acestora scade abundenta salivei, ce are mai multi anticorpi.

Astfel, daca scade productia salivei, cavitatea bucala nu mai este la fel de protejata. Bolile sistemice sunt adesea asociate unui sistem imunitar deficitar, astfel ca cei care sufera de diabet zaharat, anumite forme de cancer, HIV si altele sunt mai predispusi la dezvoltarea candidei bucale.

Cum se previne candida bucala?

Cea mai buna solutie este reprezentata de igiena cavitatii bucale, in special in situatia in care pacientii urmeaza tratamente ortodontice sau lucrari protetice de tipul coroanelor, deoarece acestea trebuie curatate corespunzator. Periajul dentar trebuie efectuat corect si este esentiala utilizarea atei dentare. Si apa de gura este considerata eficienta, astfel ca se recomanda clatirea gurii timp de 30 de secunde dupa fiecare periaj.

In situatia in care apar dureri intense la nivelul dintilor, nu trebuie sa se opteze pentru medicamente fara a trece inainte pragul unui dentist, deoarece atunci cand acestea sunt administrate in mod neadecvat, pot aparea o multime de efecte secundare, unul dintre ele fiind candida bucala.

Din cauza faptului ca atunci cand un pacient sufera din cauza candidei, acesta se poate simti izolat din punct de vedere social, in primul rand ar trebui luate masuri drastice, precum renuntatul la fumat, deoarece acest viciu aduce prejudicii intregului organism, nu doar la nivelul cavitatii orale.

In cazul pacientilor ce sufera de una din afectiunile ce favorizeaza candida, este esentiala evitarea dulciurilor, deoarece zaharul in cantitati ridicate creeaza un mediu ideal pentru ca aceasta ciuperca sa se poata dezvolta cu usurinta. Pentru a putea preveni aceasta afectiune, se recomanda consumul de iaurt natural, deoarece acesta are in componenta niste bacterii care limiteaza actiunea ciupercilor.

Cum se trateaza candida bucala?

In situatia in care este prezenta unul din aspectele mai sus amintite, este esential sa se apeleze la un medic. In functie de cazul prezentat, acesta poate lua decizia potrivita fie prin tratamente antifungice, ce se aplica prin tamponare, dupa care gura se clatese, fie prin pastile administrate pe cale orala si care se topesc in gura.

Uneori pot fi recomandate si apele de gura ce au in componenta clorhexidina, deoarece acestea sunt eficiente in combaterea candidei.

In schimb, medicii atrag atentia asupra drajeurilor ce trebuie administrate, deoarece acestea contin o cantitate importanta de zahar, care favorizeaza dezvoltarea cariilor. Astfel, pentru prevenirea acestora, la aproximativ 15 minute de la administrarea pastilelor, gura trebuie clatita cu apa.

In ciuda faptului ca anumite medicamente se pot elibera fara prescriptie medicala, inainte de urmarea oricarui tratament este esential sa se apeleze la medici, deoarece acestia vor face recomandarile adecvate.

Ameliorarea simptomelor

Din cauza faptului ca aceasta ciuperca poate determina o senzatie de arsura, pentru diminuarea acesteia se recomanda consumul de alimente reci, bauturi cu gheata, insa acestea sunt de preferat doar in cazul in care pacientii nu sufera de sensibilitatea dintilor. In asemenea situatii, bauturile reci se pot consuma cu paiul, iar alimentele ingerate sa fie moi, pentru a nu produce leziuni mucoasei.

Astfel, pentru a evita candida bucala trebuie asigurata sanatatea cavitatii orala, iar la fiecare sase luni sa se efectueze cate un control la stomatolog, deoarece acesta poate identifica orice afectiune inca din fazele initiale cand tratamentele sunt mai usor de urmat si implica costuri mai scazute. Prin periajul efectuat corespunzator se indeparteaza toate bacteriile si resturile alimentare de pe suprafata dintilor si gingiilor, astfel ca se previn cariile si o multime de alte afectiuni, printre care si candida bucala.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica