IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Detartraj Manual

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamente Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Ce este detartrajul?

Acesta reprezinta o procedura ce are in vedere eliminarea tartrului si a placii bacteriene ce este stocata la nivelul dintilor. Rolul detatrajului este de a preveni afectiunile dintilor si gingiilor, pastrand dantura mult mai curata si sanatoasa.

Ce este tartrul?

Tartrul depus la nivelul dintilor reprezinta un complex de mai multe substante, avand o structura rugoasa si fiind acoperit de un strat de placa bacteriana ce nu a fost mineralizat, fiind de doua tipuri supragingival sau subginginval, in functie de locul in care se regaseste. Astfel, cel dintai mai este cunoscut si sub denumirea de tartru salivar, are o culoare alb galbuie, in stadiile initiale avand o consistenta mai redusa, fiind moale si poate fi indepartat cu usurinta. Tartrul subgingival capata o culoare de maro inchis, chiar si negru, este mult mai consistent, este eliminat cu dificultate si adera foarte usor la nivelul structurilor dentare.

Detartrajul manual

Din cauza faptului ca detartrajul manual poate provoca sangerarea, tartrul subgingival este eliminat cu atentie, iar in anumite cazuri poate fi necesara tratarea in prealabil cu medicamente specifice pentru cei ce sufera de afectiuni cardiace, reumatism etc. Cu toate ca detartrajul cu ultrasunete este cel mai popular, acesta nu este intotdeauna eficient in indepartarea tartrului subgingival, astfel ca un tratament complet presupune atat detartrajul cu ultrasunete, cat si cel manual.

Ce instrumente se folosesc?

Pentru ca detartrajul manual sa fie eficient si sa isi atinga scopul, este esentiala alegerea instrumentelor potrivite, astfel incat si medicul sa poata lucra fara a fi nevoie de depunerea a prea mult efort. De cele mai multe ori detartrajul supragingival presupune folosirea secerilor sau a chiuretelor speciale. In plus, pentru siguranta interventiei este esential ca instrumentele adecvate sa fie utilizate cu un control deplin, iar acestea trebuie asezate intre degetele medicului, care isi creeaza un punct de sprijin potrivit pe arcada dentara.

Instrumentele trebuie folosite astfel incat sa existe oricand efectuarea miscarilor necesare, sa se deplaseze cu usurinta catre toate punctele structurii dentare, fara ca pacientii sa fie foarte incordati, evitandu-se oboseala muschilor. In plus, cel mai important aspect este ca aceste instrumente nu trebuie sa alunece, deoarece se pot aduce prejudicii la nivelul dintilor sau al gingiilor.

De retinut

Se recomanda ca detartrajul sa fie efectuat la fiecare sase luni, iar in cazul persoanelor care fumeaza, acestia trebuie sa repete procedura la fiecare trei luni. Cu toate ca detartrajul manual este considerata o tehnica invechita si a fost inlocuita in multe cazuri de catre procedura cu ultrasunete, aceasta este in continuare eficienta, fiind nevoie adesea de folosirea ambelor tipuri pentru obtinerea rezultatelor potrivite.

In plus, aceasta procedura are in vizor toti dintii, si nu doar cei ce prezinta depuneri de tartru, deoarece aceasta substanta nu se regaseste in mod uniform la toti dintii. Se recomanda efectuarea unui detartraj inaintea unor interventii ce prezinta riscul infectiilor, de tipul extractiilor dentare sau altor proceduri ce implica chirurgie. In schimb, pacientii trebuie sa aduca la cunostinta medicului orice afectiune de care sufera, deoarece acestea pot influenta obtinerea rezultatelor dorite.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00;

Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica