
IMPLANT DENTAR

TRATAMENTE LASER

INHALOSEDARE

ESTETICA DENTARA
Abces Gingival
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamente Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Aceasta afectiune presupune existenta unui puroi dezvoltat in apropierea unui dinte bolnav. Din pacate, orice dinte care nu a fost tratat la timp, sau care a avut parte de un tratament incorect, poate duce la formarea abcesului. Initial, este infectata pulpa dintelui, proces care e numit pulpita, dupa care urmeaza ca vasele sangvine si nervii sa se distruga, in timp ce canalul devine populat de microbi si bacterii.
Bacteriile se extind catre radacina dintelui, moment in care este produs abcesul dentar, ce poate fi de mai multe tipuri. In alte situatii mai grave, infectia se poate raspandi si catre alte organe ale corpului.
Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent
Semne si simptome in cazul abcesului gingival :
De cele mai multe ori abcesul isi face simtita prezenta printr-o inflamatie si infectie, insa si prin tumefierea gingiei si dureri prezente in zona tesuturilor dentare. Din pacate, pacientii care nu au cunostinte in domeniu nu vor resimti decat durerea, fara sa realizeze importanta celorlalte simptome.
Intensitatea si tipul durerii poate sa difere de la un caz la altul, iar pacientii pot sesiza mobilitatea dintelui afectat sau modificarea aspectului acestuia. De asemenea, tesuturile care isi modifica culoarea devin rosiatice, iar inflamatia poate fi locala sau regionala.
De asemenea, si nodulii limfatici vor deveni palpabili si vor dezvolta o usoara sensibilitate. In functie de situatia prezenta, temperatura organismul poate creste putin, iar tumefactia poate fi ferma sau poate fluctua. In plus, in cazurile mai avansate ale abcesului gingival se poate sesiza prezenta chisturilor in zona respectiva.
Daca pacientii palpeaza inflamatia, atunci poate fi determinata inlaturarea unei cantitati limitate de puroi, aceasta situatie fiind intalnita si in cazul pungutelor periodontale cand poate fi eliminat puroiul. In multe cazuri pacientii nu pot sesiza prezenta simptomelor decat atunci cand prezinta o mica umflatura in gingie, in timp ce altii pot prezenta astfel de evenimente in istoric, avand parte in trecut de sensibilitatea gingiei si inflamarea acesteia, din diferite motive.
Asadar este important ca pacientii sa mearga la un control, pentru ca dentistii sa poata evalua situatia prezentata. Daca dintele este detasat de gingie si este prezenta o punguta in spatiul lasat liber in care se stocheaza bacterii, atunci este vorba despre un abces periodontic. In cazul in care abcesul este situat alaturi de marginea gingiei, cel mai probabil este vorba de un abces gingival, in timp ce abcesul pericoronal poate fi numit o alta varianta a celui de tip gingival.
Astfel, in primul rand trebuie identificata sursa si cauza infectiei. De multe ori, cariile de proportii ridicate care nu au fost tratate la timp sunt vinovate de provocarea abcesului gingival. Tipul durerii poate fi de folos in identificarea tipului de abces, iar sensibilitatea aparuta in momentul consumului de alimente fierbinti sau reci este asociata cu abcesul periodontal. In acelasi timp, daca durerea nu este severa ori spontana, de cele mai ori este cauzata de acelasi tip de abces.
Diagnostic abces gingival :
La fel ca in cazul multor afectiuni, pentru ca abcesul sa fie tratat corespunzator, intai este nevoie de un diagnostic pus corect, medicii avand datoria de a solicita mai multe radiografii si de a analiza cu atentia situatia prezentata. Cu ajutorul radiografiilor pot fi identificate pierderi osoase, precum si gradul de severitate al periodontitei, insa in cazul localizarii abcesului in zona linguala a dintelui, atunci pierderea osoasa este foarte mica. Pentru ca osul marginal sa fie evaluat, este nevoie de efectuarea unei radiografii de tip intraoral care include atat incidenta periapicala cat si pe cea verticala.
Este nevoie si de testarea viabilitatii pulpei dentare prin mai multe modalitati. Apoi se efectueaza un test microbian prin prelevarea unei probe a puroiului, care este analizata atent de catre specialist. De asemenea, pentru diagnostic trebuie evaluat statusul pacientului din punct de vedere diabetic: glucoza, glicemie, hemoglobina etc.
Tratament abces gingival :
Atunci cand se apeleaza la tratarea abcesului, procedura nu este cu mult diferita fata de cea impusa de alte afectiuni, etapele tratamentelui fiind acestea:
- Drenajul
- Mentinerea acestuia
- Indepartarea cauzei
Din pacate exista si infectii ale cavitatii bucale care pot pune viata in pericol, motiv pentru care poate fi nevoie de spitalizare si o terapie adecvata. Astfel, in functie de severitatea infectiei si simptomele prezentate, atat investigatiile cat si tratamentul initial se poate amana pentru o anumita perioada. Cu toate acestea, cazurile amintite mai sus sunt foarte rar intalnite, de cele mai multe ori fiind nevoie de luarea unor masuri prin administrarea pe cale orala a unor analgezice. Antibioticele sunt prescrise de catre medic si trebuie respectate toate indicatiile oferite de acesta.
Tratamente alternative pentru abcesul gingival :
- Extractia dintelui care a primit un pronostic negativ. Acesta este oferit atunci cand un dinte intruneste mai multe aspecte negative:
- Mobilitatea orizontala mai mare de 1 milimetru
- Furcatie de clasa 2 sau 3
- Sondajul dintelui mai adanc de 8 milimetri
- Raspundere intarziata la terapia oferita
- Pierderea osului in proportii mai mari de 40%
Asadar, din cauza complicatiilor aduse de abcesele dentare, este important ca pacientii sa sesizeze importanta acordata durerii si incercarea deslusirii semnificatiei acesteia. Atunci cand o infectie este raspandita treptat, toate structurile implicate vor fi distruse pas cu pas, aceeasi situatie fiind si cu nervii ce transmit durerea de la un loc la altul. Dupa ce nervii se distrug, acestia nu mai au cum sa functioneze corespunzator, pe aceasta cale explicandu-se intensitatea variata a durerii insotita de abcesul dentar. Este esential ca pacientii sa inteleaga ca daca durerea dispare, acest lucru nu inseamna ca a trecut si problema, ci ca aceasta s-a agravat.
Daca abcesul nu este tratat, abcesul gingival poate duce la o boala parodontala, iar situatia va fi mult mai complicata, deoarece se pot pierde dinti sau parti ale osului. Daca este observata o umflatura in zona unui dinte afectat de carii, este important ca pacientii sa mearga la un control pentru a putea fi prevenita agravarea situatiei prezente.
Abcesul gingival se trateaza initial prin intermediul antibioticelor, insa acestea trebuie administrate doar tinand cont de recomandarea dentistului. Pana la efectuarea controlului la medic, se recomanda ca pacientii sa clateasca gura cu ceai de musetel caldut, nici prea rece, dar nici prea cald, pentru ca resturile alimentare stocate si infectate sa fie indepartate.
TUR VIRTUAL
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu