IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Abces Parodontal

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamentul Bolii Prodontale cu Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutii de tratament pentru paradontoza cu ajutorul laserului (fara durere).


 

Ce este abcesul parodontal?

Desi adesea este confundat cu gingivita de catre pacienti, abcesul parodontal se deosebeste prin faptul ca evolueaza in scurt timp, iar pacientii sufera din cauza durerilor si a disconfortului. In anumite cazuri, simptomele sunt foarte dificil de suportat, astfel ca tratarea infectiei este esentiala, prin drenarea abcesului, igienizarea si dezinfectarea spatiului.

Tratamentul Bolii Parodontale la Dridih Dent

Acest tip de abces se manifesta printr-o inflamatie puternica in zona gingiilor, care evolueaza in scurt timp si isi face simtita prezenta prin colectarea de puroi, situatie vizibila cu usurinta, deoarece zona respectiva este foarte dureroasa la atingere. Acesta este cauzat de pungutele parodontale prezente, iar daca nu se urmeaza un tratament sigur si eficient, se distrug ligamentele si oasele. Cei mai predispusi sunt barbatii cu varsta peste 40 de ani, insa nici femeile nu sunt ocolite de aceasta afectiune.

Astfel, pungile parodontale se dezvolta atunci cand sunt prezente diferite afectiuni de tip parodontal, in timp ce gingiile se deterioreaza, se desprind de pe dinte, iar intre acestea se creeaza un sant, in care pungutele pot evolua cu usurinta. O data cu trecerea timpului, santurile devin din ce in ce mai adanci, situatie ce favorizeaza stocarea bacteriilor, iar in cele din urma se poate pierde dintele respectiv.

Cum se trateaza abcesul parodontal?

Pentru a limita prejudiciile aduse de acest tip de abces este esential ca tratamentul sa fie urmat inca din fazele initiale ale acestuia. Asadar, in primul rand este nevoie de drenaj, procedura efectuata sub efectul anesteziei. Insa, dintele respectiv poate fi foarte mobil, situatie in care drenajul se efectueaza prin extractia acestuia. Daca dintele poate fi salvat, atunci se efectueaza o mica incizie la nivelul gingiei pentru drenarea puroiului.

Alegerea locului potrivit pentru incizie este usoara, si anume acolo unde inflamatia atinge cel mai inalt punct. In schimb, abcesul parodontal poate fi situat pe partea interioara, exterioara a dintilor sau interdentar, iar in functie de localizare se decide daca incizia sa fie verticala sau orizontala. Pentru aceasta procedura este nevoie de o lamela confectionata din cauciuc, care are menirea de a inlatura marginile plagii. O alta posibilitate este folosirea tubului de dren, iar procedura se mentine una sau doua zile. Urmatorul pas este apelarea la o interventie numita chiuretaj subgingival ce presupune curatarea pungutei parodontale, prin simpla indepartare a tuturor tesuturilor afectate.

Alternativa

Dupa ce se efectueaza incizia, drenajul poate fi urmat prin punerea de presiune pe peretii pungii, astfel incat se favorizeaza eliminarea puroiului. Alte posibilitati mai sunt interventia cu lambou sau gingivectomia, apelandu-se la acestea in functie de localizarea abcesului. Cu toate acestea, abcesul se poate drena fara a mai apela la incizie.

Astfel, dupa ce se efectueaza anestezia, radacina dentara este curatata cu ajutorul instrumentelor manuale pentru detartraj, dupa care infectia poate fi eliminata prin aplicarea presiunii pe peretii abcesului. Ulterior se recomanda clatirea gurii cu apa si sare, timp de cateva zile, iar in cazul in care procedura nu a fost eficienta, in cele din urma se poate opta pentru incizie.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica