IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Granulom Dentar

Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Tratamentul Granulomui Dentar cu Laser la Dridih Dent :

Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.

Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.


 

Ce este granulomul dentar si cum se formeaza? 

Pentru ca un pacient sa inteleaga mai bine afectiunile care il pandesc, acestia ar trebui sa inteleaga in primul rand termenii de baza ai stomatologiei. Astfel, un dinte este alcatuit dintr-o coroana, adica partea vizibila si radacina, cea situata in cadrul maxilarului si este mascata de gingii. In cadrul coroanei este gazduita camera pulpara si canalele radiculare care la randul lor adapostesc pulpa dentara, adica tesutul moale unde sunt prezenti si nervii care ajung pana la varful radacinii.

Atunci cand pulpa dentara se inflameaza, afectiunea dezvoltata se numeste pulpita, care, la fel ca multe alte boli, are mai multe stadii ale evolutiei, care se pot manifesta in diferite moduri, inclusiv provocand durere. In acest timp daca pacientul nu merge la dentist, situatia se poate agrava deoarece poate sa se dezvolte un granulom dentar.

Cu alte cuvinte, in cazul in care infectiile nu sunt tratate la timpul potrivit, in cele din urma se va dezvolta pulpita, iar mai tarziu granulomul, ce reprezinta o inflamatie la radacina unui dinte afectat. Pentru depistarea acestuia este nevoie de efectuarea unei radiografii, unde apare ca o pata aflata in prelungirea varfului radacinii, in timp ce in realitate se prezinta sub forma unei pungute cu puroi.

Tratamente Endodontice Realizate la Dridih Dent

In anumite situatii granulomul dentar poate fi dureros, in alte cazuri nu, poate sa apara fara sa ofere niciun simptom si ramane sa se descopere intamplator atunci cand se efectueaza radiografii in alte scopuri.

Granulom dentar – cauze 

Aceasta afectiune isi face aparitia in momentul in care bacteriile apar in varful radacinii si a osului inconjurator. Microbii si bacteriile provin de la canalul infectat al unui dinte, iar in loc de tesutul obisnuit, organismul il schimba cu altul de granulatie.

Granulom dentar – simptome 

Cea mai mare problema survenita din cauza granulomului este ca nu ofera niciun simptom in cele mai multe dintre cazuri, iar atunci cand acestea apar, se dezvolta si durerile dentare sau disconfortul. Din cauza faptului ca sistemul imunitar al organismului este slabit, pe langa durere pot aparea si inflamatiile, iar sanatatea pacientului se deterioreaza treptat.

Cum se trateaza granulomul dentar? Cat de periculoasa este interventia? 

Cele mai comune modalitati de tratare a granulomului dentar sunt: tratamentul de canal, rezectia apicala sau in cel mai rau caz extractia dentara.

Astfel, daca se opteaza pentru prima varianta, procedura presupune dezinfectarea canalului dintelui cu probleme, unde se introduce si o substanta speciala pentru indepartarea bacteriilor. Aceasta pasta trebuie schimbata in fiecare saptamana pe o perioada de cel putin trei luni.

Dupa trecerea acestei perioade, urmeaza efectuarea unei radiografii pentru ca medicul sa poata stabili evolutia tratamentului. In functie de situatie, poate fi nevoie de continuarea procedurii, daca granulomul se micsoreaza, in caz contrar se poate opta pentru o alta varianta de tratatre.

Cea de a doua optiune este rezectia apicala si presupune ca varful radacinii infectate sa fie inlaturat prin intermediul unei incizii realizate la nivelul gingiei. Zona infectata se prezinta sub forma unei pungute, iar aceasta este indepartata, alaturi de varful radacinii.

Extractia dentara se alege atunci cand pacientii prezinta granuloame dentare de mari dimensiuni, ce nu pot fi reprimate prin celelalte doua tipuri mentionate anterior. In cazul rezectiei apicale, dintele poate sa devina mai mobil, din cauza granulomului care impune necesitatea sectionarii unei parti a radacinii, astfel ca dintele nu mai este la fel de bine sustinut de catre os. Atunci cand se apeleaza la extractia dentara, granulomul este indepartat in totalitate.

Cum scapi de un granulom dentar ?

Alegerea tratamentului difera in functie de:

  • Dimensiunea granulomului
  • Tipul inflamatiei, care poate fi cronica sau acuta
  • Care este starea tesuturilor inconjuratoare radacinii
  • Adancimea si forma canalelor
  • Ustensilele utilizate de catre medic
  • Profesionalismul dentistului

In ziua de azi se apeleaza la trei metode:

  1. Endodontia

 Aceasta presupune tratamentul aplicat asupra canalelor, fiind nevoie de pregatirea acestora prin dezinfectare, largire, slefuire, dupa care acestea se umplu cu o substanta speciala si apoi se obtureaza. Prin aceasta modalitate de tratare, circa 70% dintre pacienti pot scapa de un granulom prezent la radacina. In ciuda faptului ca pulpa poate fi moarta, pentru aceasta procedura se aplica anestezia locala.

In cazul endodontiei, aparatura oferita de tehnologie se afla intr-o continua evolutie, astfel ca in ziua de azi exista medici care se folosesc de microscop in efectuarea tratamentelor, pentru a mari si lumina zona de lucru. Prin aceasta modalitate, dentistii pot observa aspecte care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Atunci cand se apeleaza la tratamentul endodontic pentru un granulom, intregul proces se va intinde pe o perioada mai lunga de timp, fiind necesare mai multe vizite la cabinet.

Dupa tratarea dintelui si inlaturarea bacteriilor, tesuturile infectate se vor vindeca treptat, iar granulomul va disparea. Ulterior, la cateva luni dupa tratament, prin efectuarea unei radiografii, medicul va putea observa daca granulomul a fost indepartat in totalitate, asigurandu-se de succesul tratamentului urmat.

   2.Rezectia apicala

 Aceasta este o procedura considerata neplacuta de multi dintre pacienti, insa este de preferat decat pierderea unui dinte. Se opteaza pentru rezectia apicala atunci cand este prezent un granulom de mari dimensiuni sau cand acesta afecteaza o parte importanta a osului.

Etapele acestei proceduri incep prin anestezierea locala, dupa care in dreptul radacinii afectate este efectuata o incizie prin intermediul careia se va inlatura o parte a varfului radacinii, insa si osul infectat. Dupa acest pas, canalul trebuie obturat, urmand ca mai apoi gingia sa fie suturata. Dupa o saptamana, vor fi indepartate firele suturii si va fi efectuat un tratament de canal obisnuit. In ziua de azi, exista cabinete in cadrul carora rezectia apicala poate fi realizata prin intermediul laserului.

3.Extractia dentara 

Din fericire, sub 10% din pacienti sunt nevoiti sa aleaga extractia dentara. Aceasta procedura atrage cu sine si alte necesitati mai costisitoare precum implantul dentar.

In cazul granulomului dentar nu exista tratamente naturale eficiente

Din nefericire, tratamentele naturiste nu pot indeparta granulomul dentar, astfel ca poti folosi propolis, apa de gura speciala sau ceaiuri din diferite plante, ca niciuna dintre ele nu promite rezultate sigure, asadar cel mai bun tratament este cel oferit de un medic dentist. De asemenea, granulomul nu poate fi indepartat nici daca sunt administrate antibiotice, iar acestea nu trebuie utilizate decat in cazul in care au fost recomandate de catre medic.

Ce se intampla daca nu tratez granulomul dentar? 

Cu trecerea timpului, granulomul evolueaza, isi mareste proportiile si poate afecta mai multe elemente, avand o raza de actiune mult mai mare, ajungand si la radacinile dintilor vecini. In plus, bacteriile acestuia pot fi preluate de circuitului sangelui si distribuit catre alte organe

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE GENERALA

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE DE SPECIALITATE

Cazare gratuita pe toata durata tratamentului

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica