IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Aparat Dentar Mobil

Tratament Ortodontic Rapid si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Aparatul dentar mobil poate fi una dintre cele mai bune alegeri deoarece are capacitatea de influentare asupra cavitatii noastre bucale, aducand numeroase beneficii si putand corecta pozitiile necorespunzatoare.

Un astfel de aparat dentar mobil este recomandat in general copiilor deoarece acestia sunt aflati in crestere si este mai facila modificarea maxilarului acestora decat in cazul adultilor. Insa, sunt unele situatii in care dispozitivul mobil este aplicat ulterior unuia fix.

Aparatele dentare mobile se deosebesc de cele fixe deoarece uneori sunt utilizate penru a asigura mentinerea pozitiei corespunzatoare. Insa se pot aduce si schimbari in cadrul structurii craniene, motiv pentru care aparatele dentare mobile pot fi folosite, inainte sau dupa utilizarea unuia fix.

Din nefericire, acestea nu pot remedia orice afectiune de tip ortodontic, motiv pentru care medicul este cel care trebuie sa analizeze in detaliu situatia prezentata, astfel incat sa ia cea mai buna decizie si sa ofere cele mai bune sfaturi.

Medicul are datoria de a amprenta dintii, urmand ca prin intermediul acesteia sa se construaisca aparatul dentar mobil. Acesta este realizat din doua bucati de materiale speciale numite acrilat, ce se leaga cu ajutorul unui surub, alaturi de niste crosete, care sunt utilizate penru „a activa” dispozitivul.

In situatia in care pacientii se plang de neplaceri si disconfort, acestia sunt rugati sa apeleze la medic pentru remedierea problemelor.

Specialistul este cel care alcatuieste programul tratamentului in totalitate si tot el decide numarul de ore aferente fiecarei zile in care este necesara purtarea dispozitivului. Cu toate ca sunt mobile, cele mai multe dintre aparate vor fi purtate zi si noapte, insa pacientii trebuie sa tina cont de indicatiile primite.

La fel ca in cazul dispozitivelor fixe, si aparatele dentare mobile impun necesitatea ajustarilor care se efectueaza frecvent in cadrul cabinetelor de stomatologie. Pentru o durata de viata sporita, este important ca aparatul dentar mobil sa fie ingrijit cu atentie, in special in timpul igienizarii.

Tratamente Ortodontice Realizate la Dridih Dent

Aparatul dentar mobil reprezinta un dispozitiv ortodontic care poate fi inlaturat cu usurinta de catre pacient, fiind adesea utilizat in randul copiilor. Dispozitivul propune o actionare mai limitata spre deosebire de cel fix pentru ca nu are capacitatea de modificare a danturii in orice directie, ci de tipul inainte inapoi sau stanga dreapta.

Insa aparatele pot aduce imbunatatiri si oaselor cavitatii bucale, insa aceasta caracteristica este disponibila doar la copii, deoarece acestia inca se afla in crestere, iar modificarile aduse pot fi exercitate cu usurinta.

Cum actioneaza un aparat dentar mobil?

 •  Modificari ale dintilor, insa limitate, de tipul inainte inapoi sau stanga dreapta.
 • Ghideaza orientarea cresterii structurii osoase a cavitatii bucale.
 • Are capacitatea de a corecta mai multe aspecte precum vorbirea, masticatia, estetica dentara, imbunatatind pe aceasta cale viata pacientilor.
 • Este utilizat adesea inainte de un dispozitiv fix, pentru a asiguta ca efectul tratamentului nu se modifica.

Dispozitivele ortodontice mobile sunt realizate de catre un tehnician dentar in laborator, iar copiii au posibilitatea de a personaliza cateva elemente precum culoarea, abtipilduri, desene, sclipici etc.

Pana la ce varsta se poate folosi un aparat dentar mobil? 

In general, pana in jurul varstei de erupere a tuturor dintilor permanenti, adica pana la circa 12 ani. In multe cazuri, aparatul dentar reprezinta primul pas din cadrul unui tratament ortodontic. Pentru ca rezultatul sa fie mentinut si a avea control asupra rezultatului, ultimul pas reprezinta aplicarea unui aparat fix.

Sfaturi pentru parinti 

 1. Este important ca acestia sa explice celor mici ca un asemenea dispozitiv nu este de jucarie, ci trebuie ingrijit cu cea mai mare atentie si ca trebuie purtat in general circa 15 ore in fiecare zi, pentru ca acesta sa ofere eficienta promisa.
 1. Desi este dificil pentru un parinte sa isi convinga copiii sa poarte aparate dentare, acestia trebuie sa se asigure ca dispozitivul este purtat si ca este aplicat corespunzator, in caz contrar, rezultatele nu vor fi cele asteptate.
 1. Este important sa tineti cont de toate sedintele care au fost programate cu medicul specialist, care in general au loc la fiecare 4 sau 6 saptamani, cand sunt ajustate componentele aparatului dentar mobil in vederea asigurarii bunei functionari a tratamentului.
 1. Daca aparatul dentar mobil este deteriorat din neatentie, acest fapt trebuie semnalat imediat medicului, care incearca sa repare paguba in cel mai scurt timp.
 1. Dispozitivul nu trebuie inmuiat sau pastrat in lichide precum alcool sau apa de gura, deoarece substanta acrilat nu ramane la fel de stralucitoare, devenind mai inestetica.
 1. Aparatul dentar mobil trebuie igienizat cu ajutorul sapunului lichid si a unei periute de dinti, special conceputa pentru dispozitiv.
 1. Aparatul trebuie activat intr-un anumit mod, astfel ca este esential ca pacientii sa tina cont de acest aspect. Medicul hotaraste intervalul potrivit pentru ca acesta sa ofere cele mai bune rezultate posibil, iar aceasta activare este usor de efectuat.
 1. Pacientii primesc un spatiu special de depozitare (o cutie) unde trebuie sa fie pastrat aparatul dentar mobil, in momentul in care nu este necesara purtarea acestuia.

TUR VIRTUAL

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu

  0
  zambete aduse
  0
  medici specialisti
  0
  clinici dentare

  Radiologie Dentara Panoramica