IMPLANT DENTAR
TRATAMENTE LASER
INHALOSEDARE
ESTETICA DENTARA
Lucrari Dentare
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamente Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Lucrarile dentare sunt folosite cu scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti care lipsesc din diferite motive, avand cateva avantaje precum reconstruirea danturii ce a fost afectata de schimbari ale formei acestora, se pot confectiona lucrari pentru un singur dinte sau pentru mai multi, reconstructia dintilor ce prezinta o nuanta inestetic ce nu poate fi corectata prin intermediul albiri profesionale etc.
Aceste lucrari fac referire la coroane sau punti dentare, fatete dentare, proteze fixe sau mobile precum si la incrustatiile dentare.
Coroanele si puntile dentare
Acestea au rolul de a inlocui unul sau mai multi dinti si au avantajul ca este pastrat aspectul unui dinte natural, iar daca sunt ingrijite corespunzator, durata de viata poate sa depaseasca 10 ani. Puntile dentare trebuie sprijinite de coroane, situatie ce implica slefuirea danturii vecine, si prezinta avantajul ca pot fi confectionate fie din materiale metalo ceramice, fie integral din ceramica sau zirconiu.
Protezele dentare
Acestea sunt folosite de catre persoanele carora le lipsesc o importanta parte a danturii. Exista mai multe tipuri de proteze, totale, partiale, fixe, mobile. Astfel, primele dintre acestea fac referire la cele care substituie toti dintii prezenti pe o arcada, in timp ce cele partiale se ataseaza in functie de prezenta celorlalti dinti pe arcada. Aceste tipuri de lucrari protetice pot fi confectionate din materiale acrilice sau metalo ceramice.
Fatetele dentare
Acestea sunt alese de catre persoanele pentru care estetica joaca un rol esential deoarece prin intermediul fatetelor se pot remedia partile negative ale unui dinte, printre care nuanta inestetica, forma acestuia, alinierea necorespunzatoare etc. Cele mai populare fatete dentare sunt cele confectionate din ceramica.
Incrustatiile dentare
Acestea reprezinta cea mai potrivita alternativa a plombelor traditionale, deoarece nu produce niciun prejudiciu la nivelul dintelui respectiv, chiar si atunci cand acesta a pierdut o importanta parte din zona ocluzala. In schimb, incrustatiile nu sunt recomandate pentru coroana dentara, pentru ca aceste lucrari sa fie cat mai potrivite, exista o legatura stransa intre dentisti si tehnicieni dentari.
Cimentarea provizorie
Inainte de confectionarea lucrarii definitive, este nevoie de o cimentare provizorie, ce presupune si lucrari dentare provizorii, astfel ca pacientii beneficiaza de o perioada in care sa poata „proba” dispozitivele, iar in cazul in care isi doresc sa le modifice, pot comunica acest aspect medicului. Pacientii trebuie sa fie atenti cu privire la calitatea masticatiei si daca raman resturi alimentare stocate intre dantura si lucrare, daca aceasta se simte prea inalta, daca pune presiune pe gingii sau daca forma ori culoarea sunt multumitoare.
Dupa ce are loc cimentarea, se recomanda evitarea consumului de alimente si lichide pret de o ora, iar in general este esentiala evitarea mancarurilor lipicioase sau a gumei de mestecat, deoarece acestea pot aduce prejudicii lucrarilor. In primele zile masticatia trebuie efectuata cu atentie, pentru ca exista posibilitatea desprinderii lucrarii. Periajul dentar se efectueaza la fel ca in cazul danturii naturale, insa ata dentara trebuie folosita cu atentie pentru a evita riscul deteriorarii lucrarii provizorii.
Cimentarea definitiva
Trebuie evitata masticatia pret de 3 ore de la cimentarea definitiva, iar in cazul in care s-a folosit anestezia trebuie sa treaca efectul acesteia. Exista posibilitatea unei senzatii de tensiune la nivelul danturii sau gingiilor, caz in care se pot administra diferite analgezice. Cateva zile mai tarziu, disconfortul se va atenua, urmand ca pacientii sa poata efectua igienizarea corespunzatoare a lucrarilor dentare prin periaj, folosirea atei dentare si a apei de gura.
Cele mai recomandate lucrari dentare sunt cele din ceramica, deoarece acest material implica o multime de avantaje, in special cu privire la estetica si durata de viata. Insa, asemenea unui dinte natural, ceramica este destul de sensibila la variatiile bruste de temperatura sau alimente foarte dure, motiv pentru care este importanta acordarea unei atentii sporite alimentelor consumate. Dupa ce are loc cimentarea definitiva, pacientii trebuie sa urmeze controale regulate, astfel incat medicii sa se asigure de buna functionare a lucrarii.
Igienizarea lucrarilor dentare fixe
In cazul coroanelor dentare si a dintilor care se folosesc cu scopul de stalpi de sustinere pentru lucrarile dentare, igienizarea se efectueaza mult mai usor, fiind nevoie doar de un periaj efectuat corespunzator, folosirea atei dentare si a apei de gura. Insa coroanele dintilor atasati trebuie ingrijite cu atentie, pentru ca acestea pot fi deteriorate cu usurinta, fiind recomandata utilizarea atei dentare superfloss. Acest tip este mult mai eficient in inlaturarea resturilor alimentare stocate la nivelul lucrarilor dentare si poate patrunde cu usurinta in spatiile mai greu accesibile in care un simplu periaj nu da randamentul dorit.
In plus, medicii recomanda folosirea periutelor interdentare pentru spatiile dintre gingie si punte. Aceasta se asemena periutei dentare obisnuite, insa este mult mai fina si mai eficiente astfel incat poate sa patrunda pe sub punte pentru inlaturarea tuturor resturilor alimentare si a bacteriilor. Se poate achizitiona o trusa care contine mai multe tipuri de astfel de periute, astfel incat sa se regaseasca intotdeauna una potrivita indiferent de locul care se doreste a fi igienizat.
Procesul ajunge la final dupa ce se utilizeaza dusul bucal. Acesta presupune folosirea unui jet de apa care contine si substante speciale pentru o curatare corespunzatoare a cavitatii orale. Jetul este foarte eficient deoarece poate patrunde cu usurinta in toate spatiile cavitatii, eliminand si placa bacteriana, nu doar resturile alimentare, iar avantajul este ca se face un masaj al gingiilor, ce stimuleaza circulatia sangelui, astfel incat acestea sa functioneze corespunzator.
Prevenire
Cu toate acestea, cea mai buna solutie este sa se previna situatiile care sa impuna necesitatea unei lucrari dentare. Astfel, printr-o igiena orala efectuata in mod corespunzator, dar si controale la fiecare 6 luni la dentist, se pot preveni o multime de afectiuni ale cavitatii bucale.
Astfel cariile trebuie tratate inca din fazele incipiente pentru a nu afecta camera pulpara a unui dinte, deoarece in aceasta situatie este nevoie de numeroase proceduri ulterioare.
Uneori singura posibilitate ramane extractia unui dinte, iar in acest caz acesta trebuie inlocuit prin intermediul lucrarilor dentare, astfel incat sa nu aiba loc migratia dintilor sau sa se deregleze ocluzia acestora. Asadar, igiena orala si controalele periodice ajuta la mentinerea sanatatii cavitatii bucale.
TUR VIRTUAL
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu