IMPLANT DENTAR
TRATAMENTE LASER
INHALOSEDARE
ESTETICA DENTARA
Implant Dentar
Tratamente Laser Rapide si Fara Durere la Dridih Dent Dridu / Urziceni
Tratamente Laser pentru Implant Dentar la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Ce sunt implanturile dentare si cum ma pot ajuta?
Aceste proceduri au rolul de substituire a unuia sau mai multor dinti si capata functionalitatea danturii naturale. Implantul este aplicat direct in os, datorita acestui fapt fiind prevenite mai multe posibile afectiuni precum retractia gingivala (proces aparut si din cauza inaintarii in varsta) sau atrofierea osoasa. Implanturile reprezinta cu alte cuvinte, o radacina care se introduce in maxilar pentru sustinerea ulterioara a unei lucrari protetice.
Implanturi Dentare – Beneficii
-
- Implanturile sunt foarte eficiente si reprezinta un avantaj din punctul de vedere al costurilor implicate, reprezentand o investitie in viitor in sanatatea cavitatii bucale (spre deosebire de lucrarile protetice traditionale, nu sunt afectati dintii din jur)
- Nu sunt afectati dintii incojuratori niciodata, in special atunci cand vine vorba de sustinerea lucrarii, astfel ca pacientii beneficiaza de o lucrare sigura si eficienta
Tiprui de implanturi dentare utilizate in ziua de azi
- Endostal – adica integrat in os. Reprezinta cea mai comuna varianta de implant dentar utilizata si presupune aplicarea unor suruburi, cilindri sau altor forme care sunt introduse pe cale chirurgicala in os. Tipul endostal este utilizat de cele mai multe ori de catre cei care prezinta lucrari protetice mobile
- Subperiostala – adica integrata pe os. Acestea presupun plasarea pe os si exista bonturi deasupra careia urmeaza aplicarea lucrarii protetice, fiind dedicate celor care din diferite motive nu pot apela la protezele obisnuite
Ce conteaza la implantul dentar
Implantul dentar presupune substituirea unui dinte lipsa sau afectat in proportii ridicate de carii sau alte afectiuni, iar salvarea acestuia este imposibila indiferent de tratamentul ales. Un implant este alcatuit din mai multe elemente: coroana (adica partea vizibila) si un stalp care face legatura cu surubul ce a preluat functia radacinii. Cele mai des intalnite lucrari sunt cele realizate din titan, care au avantajul ca se potrivesc de minune in maxilar, fiind biocompatibile si bine asimilate de catre organism.
Unul din marile avantaje al implanturilor este ca acestea sunt foarte confortabile, preiau functiile danturii naturale, sunt personalizate in totalitate astfel incat sa se potriveasca cu ceilalti dinti. In plus, in scurt timp de la aplicare, pacientii se obisnuiesc si vor avea senzatia ca sunt la fel de naturali ca restul dintilor.
De asemenea, viata sociala a beneficiarului este imbunatatita simtitor, iar acestia isi vor corecta dictia, iar aspectul general al chipului va fi infrumusetat. Spre deosebire de puntile si coroanele dentare, implanturile nu afecteaza dintii vecini, astfel ca sanatatea este mentinuta. In plus, dintii implantati sunt foarte stabili, astfel ca nu exista riscul ca acestia sa fie mobili.
Implanturile dentare vs. Proteze sau punti dentare
Implanturile reprezinta solutia potrivita din nenumarate puncte de vedere. Astfel:
- Este imbunatatita estetica, deoarece acestea au aspectul identic cu cel al danturii naturale. In plus, sunt prevenite mai multe complicatii aduse de puntile dentare precum: retractia gingivala sau pierderea unei cantitati importante a osului din diferite motive
- Sanatatea dintilor este pastrata. Nu sunt afectati dintii din jur, iar acestia nu sufera nicio modificare, motiv pentru care eficienta tratamentului este pe termen lung
- Prin intermediul implanturilor dentare sunt remediate si mai multe probleme din punct de vedere al vietii personale, precum cresterea increderii in sine datorita unui zambet perfect
- Pacientii beneficiaza de siguranta tratamentului, efectele secundare apar foarte rar, dintii sunt rezistenti, astfel ca implantul dentar reprezinta cea mai potrivita varianta pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa
In ce consta tratamentul?
Pentru urmarea unui asemenea tratament este nevoie de o stransa colaborare intre specialist si dentist, acestia impreuna punand la cale o metoda foarte eficienta de a substitui lipsa unui dinte. Fiecare caz este unic, in functie de situatia prezentata de pacient, astfel ca anumite detalii pot sa difere la o persoana la alta.
- Substituirea unui dinte – Daca un dinte lipseste din diferite motive, atunci spatiul ramas liber trebuie sa fie acoperit pentru a fi prevenite mai multe complicatii. Implantul are rolul de a inlocui atat coroana, cat si radacina unui dinte, capatand functiile prezentate de acestea.
- Substituirea intregii danturi – Din nefericire exista si cazuri mai dificile, in care pacientii prezinta lipsa totala a dintilor, insa acestia pot beneficia de o punte sau o proteza care se ancoreaza pe implanturi dentare, fiind astfel inlocuite atat coroanele, dar si cea mai mai parte a radacinilor avute initial.
- Augumentarea sinusului – Pentru ca implantul sa fie 100% sigur si sa asigure efectele benefice promise, este importanta atat calitatea, cat si cantitatea osului care va primi implantul. Este bine cunoscut faptul ca zona din spate a maxilarului superior poate aduce uneori probleme deoarece nu exista cantitatea optima pentru un implant. In plus, atunci cand implantul este pozitionat in apropierea sinusurilor se poate corecta o posibila augumentare a acestora.
- Atunci cand apar diferite deformari ale oaselor cavitatii bucale, acestea pot fi corectate prin ridicarea gingiilor si expunerea defectului care este corectat printr-o simpla adaugare sau eliminare a surplusului. De asemenea, daca se efectueaza aceasta procedura, atunci si implanturile au rata de succes mai mare.
La ce ma pot astepta in urma tratamentului?
Medicii recomanda intretinerea cu atentie a cavitatii orale, astfel incat sa fie pastrata sanatatea acestuia si pentru a se evita diferite afectiuni. Datorita faptului ca implanturile dentare capata functiile initiale avute de dintii naturali, acestea au nevoie de o ingrijire similara, prin periaj efectuat dimineata, seara si dupa fiecare masa si prin utilizarea atei dentare care poate patrunde in locurile mai dificil de accesat pentru a inlatura resturile alimentare si bacteriile si evitarea formarii tartrului.
De asemenea, este important ca pacientii sa mearga la controale periodice, de doua sau trei ori pe an, iar in cazul in care a fost aplicat un implant, numarul vizitelor la dentist va creste, in functie de cazul prezentat, medicul fiind cel care le programeaza.
Cat rezista implanturile dentare?
Acestea pot sa reziste de la 10, 20 de ani pana la o viata intreaga, in functie de locul in care a fost implantat, dar si de ingrijirea acordata de pacient. Molarii sunt mult mai predispusi uzurii deoarece ajuta la masticatie, iar forta este mai mare, spre deosebire de dantura frontala, astfel ca acestia pot fi mai putin rezistenti.
TUR VIRTUAL
CONTACT
0786.336.433
0785.308.899
Email: dridihdent@gmail.com
Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii
Adresa: str. Principala nr.180, Dridu