Proteza dentara scheletata superioara

In ziua de azi beneficiem de cele mai eficiente tratamente, indiferent de necesitatile noastre. Astfel, chiar si atunci cand suferim din cauza lipsei unui dinte, trebuie sa luam masurile corespunzatoare pentru evitarea fenomenelor de tipul migratiei dintilor sau modificarii ocluziei. Proteza dentara scheletata superioara devine mult mai populara in detrimentul lucrarilor protetice clasice. Cu toate ca medicii recomanda ca dintii lipsa sa fie inlocuiti cu implanturi dentare, atunci cand costurile implicate ne pun pe fuga, putem alege oricand o lucrare protetica de calitate. De cele mai multe ori, acestea impun un schelet confectionat din metal, la care se adauga dintii de care avem nevoie, care si ei pot fi confectionati din diferite materiale, in functie de cel preferat. Insa, cel mai recomandat este ca dintii sa fie ceramici, deoarece acest material propune o multime de avantaje, pe langa estetica si rezistenta, cele care conteaza cel mai mult.

Avantaje proteze dentare scheletate

Fiind confectionate din schelete metalice, protezele dentare scheletate superioare, dar si inferioare, sunt foarte rezistente, astfel ca exista cazuri rare in care acestea sa se deterioreze si sa aiba nevoie de ajustari. Desi multi dintre noi ezitam sa alegem un schelet din metal, deoarece ne imaginam ca este inestetic, in ziua de azi orice tratament este imbunatatit constant, astfel ca nu se pune problema de asa ceva. Astfel, acest tip de proteza este superior din punct de vedere al esteticii, dar si al rezistentei decat cele traditionale.

Estetica este influentata de materialele folosite, astfel ca pentru ca gingiile sa para cat mai naturale se recomanda acrilatul de culoare roz, iar in cazul dintilor ceramica este net superioara acrilatului alb care este folosit adesea in cazul protezelor clasice. In plus, protezele dentare scheletate superioare propun diferite modalitati prin care sa se ataseze la nivelul cavitatii bucale, fie prin capse, culise sau telscoape. Astfel, pe langa estetica si rezistenta si stabilitatea este asigurata, protezele fiind foarte confortabile, pentru ca pacientii sa se simta in largul lor si sa nu aiba senzatia prezentei unui corp strain in gura.

Cu toate acestea, confortul este influentat de materialele care au intrat in alcatuirea protezei. Pentru un plus de confort, este important ca grosimea metalului folosit sa nu depaseasca 0.5 milimetri, in timp ce acrilatul sa nu aiba mai mult de 0.3 milimetri. In ciuda faptului ca scheletul lucrarii este mai subtire, acestea asigura confortul prin faptul ca sunt mai extinse, astfel ca sunt foarte stabile.

Rate this post