Extractie Masea cu Puroi
Extractiile dentare reprezinta cele mai comune interventii din cadrul stomatologiei, care presupun indepartarea, din diferite motive, a unuia sau mai multor dinti, dupa ce s-au efectuat alte tipuri de tratamente si care nu au dus la rezultatele dorite. Interventiile de acest tip mai complicate sunt asupra maselelor cu puroi, localizate pe arcada superioara, deoarece medicii pot intampina dificultati in cadrul procedurii. Astfel atunci cand este nevoie de extractia unei masele cu puroi de la nivelul arcadei superioare trebuie sa se tina cont de cateva indicatii:
Mobilitatea dentara
Aceasta presupune gradul de mobilitate al maselei respective, deoarece poate interfera cu rezultatul dorit.+
Mai multe informaii despre porcedura si pretul unei astfel de interventii vizitati pagina noastra => extractie masea
Complicatiile cariilor
Atunci cand molarii prezinta distrugeri importante, este important ca acestia sa fie supusi unui tratament endodontic dar si incercarea unor obturatii, iar daca acestea nu dau rezultat, de cele mai multe ori poate fi nevoie de extractie dentara. Daca tratamentul endodontic nu este efectuat corespunzator, atunci pot aparea probleme la nivelul canalului sau chiar un puroi la baza radacinei, fapt care complica situatia.
In asemenea cazuri, de dezvoltare a puroiului la nivelul maselei, se dispune inceperea unui tratament de combatere a acestuia, iar abia la finalul acestuia se incepe procesul aferent extractiei dentare.
Este bine cunoscut faptul ca o extractie dentara atrage cu sine si alte necesitati, deoarece daca spatiul lasat liber nu va fi acoperit, atunci va incepe un proces de migratie al danturii, in incercarea de acoperire a locului respectiv, creandu-se pe aceasta cale spatieri inestetice, dar si nesanatoase.
Atunci cand dintii nu beneficiaza de suficient loc pe arcada pentru a erupe este nevoie de procedura de extractie dentara, deoarece in caz contrar dantura se va dezvolta necorespunzator si va atrage alte probleme.
Cand nu se recomanda extractiile dentare
In situatia in care exista inflamatii la nivelul elementelor cavitatii bucale, organismul creaza o bariera intre infectie si dantura, incercand sa combata fenomenul pe cai naturale. Astfel o extractie dentara ar putea interfera cu bariera organismului, iar infectia sa se raspandeasca in restul organismului, motiv pentru care aceste interventii nu sunt recomandate. Extractia va fi amanata pana sunt eliminate cauzele inflamatorii, de cele mai multe ori prin procedura de drenaj.
Pentru eliminarea infectiei se realizeaza de cele mai multe ori o incizie la nivelul gingiei (unde este localizata infectia), insa in alte cazuri poate fi nevoie doar de administrarea antibioticelor, iar abcesul va fi indepartat cu usurinta pe aceasta cale simpla.
De ce este nevoie de extractii dentare?
Exista mai multe situatii care impun necesitatea unei extractii dentare, insa cele mai multe dintre ele sunt cauzate de leziuni sau fracturi la nivelul danturii, tumori sau din cauza urmarii unui tratament ortodontic sau protetic. In prima situatie, anumite anomalii ale dintilor sau oaselor cavitatii bucale pot presupune nevoia extractiei dentare in vederea urmarii unui aparat dentar. In alte cazuri, pozitia unor dinti poate afecta buna desfasurare a unui tratament protetic, motiv pentru care se poate recomanda extractia acestora.