Exista numeroase modalitati de albire dentara in ziua de azi, insa cele mai recomandate raman cele profesionale, deoarece sunt mult mai eficiente, rezultatele se mentin pe o perioada mai lunga de timp, iar riscurile sunt minime. Exista multe persoane care prefera efectuarea albirii dintilor la domiciliu, insa rezultatele nu se vor ridica la nivelul celor obtinute prin tratamente profesionale, iar dintii pot deveni sensibili daca nu se respecta anumite reguli. De asemenea, sunt mai multe cauze care favorizeaza ingalbenirea dintilor, pe langa inaintarea in varsta: fumatul, administrarea anumitor medicamente ce contin tatraciclina sau consumul de bauturi precum cafea, ceai negru, vin rosu sau bauturi ce contin coloranti.
Albirea profesionala este cu siguranta cea mai buna modalitate, in ciuda preturilor mai ridicate decat cea la domiciliu, insa si rezultatele sunt pe masura, iar pacientii sunt scutitit de disconfort si riscuri.
Albirea profesionala a dintilor
Cu toate ca in ziua de azi se gasesc pe piata o multime de produse ce promit rezultate miraculoase intr-un timp foarte scurt, este clar ca acestea nu sunt decat o pierdere de timp. Albirea dentara profesionala este efectuata in cadrul cabinetului stomatologic, iar rezultele obtinute sunt direct influentate de situatia prezentata de pacienti.
Asadar, este nevoie de aplicarea unui gel special, ce prezinta un nivel ridicat de concentratie a peroxidului de hidrogen, substanta care are rolul de a albi dintii. Pentru ca procesul de albire sa fie mai eficient si mai rapid, este utilizata o lampa sau un laser, care are rolul de activare a gelului. Astfel, de regula, intregul tratament este efectuat in decursul unei singure sedinte, iar la final pacientii se pot bucura de un zambet impecabil. Tratamentul dureaza pana la doua ore, in functie de modalitatea aleasa, iar marele avantaj este ca rezultatele sunt vizibile imediat.
Cat dureaza efectul?
In primul rand, gradul de albire variaza de la un caz la altul, la fel si efectul albirii, care este influentat de stilul de viata al pacientilor si daca acestia respecta toate regulile impuse de catre medici. Este importanta si starea in care se prezentau dintii in faza initiala, gradul concentratiei gelului utilizat, insa si alimentatia. Vicii precum fumatul influenteaza in mod negativ rezultatele obtinute, motiv pentru care se recomanda evitarea tutunului pe cat de mult posibil. In majoritatea cazurilor, rezultatele albirii dentare se mentin pe o perioada de doi sau trei ani.