IMPLANT DENTAR

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

TRATAMENTE LASER

Laserul inlocuieste freza, turbina si bisturiul. Procedeele sunt complet lipsite de durere si sunt silentioase. Tratamentele cu laser reprezinta o alternativa complet sigura, eficienta si benefica in comparatie cu tratamentele conventionale.

INHALOSEDARE

Inhalosedarea reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate. Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara.

Proteze Dentare

Stomatologie Moderna la Dridih Dent Dridu / Urziceni

Acestea sunt niste lucrari protetice care au rolul de a inlocui dantura lipsa de pe arcade si pot fi de mai multe tipuri, in functie de numarul dintilor ce trebuie inlocuiti, si anume totale sau partiale.

Ce este proteza dentara?

O proteza este un dispozitiv care inlocuieste dintii lipsa, este confectionata din diferite materiale, rasini acrilice, metal, ceramica si sunt realizate special pentru situatia prezentata de fiecare pacient in parte. Aceasta are capacitatea de a promite un aspect placut, astfel incat pacientii sa isi poata recapata increderea in sine.

Daca acestea sunt intretinute corespunzator, au o durata lunga de viata. Un alt avantaj al protezelor dentare este ca poate sa imbunateasca aspectul general al fetei, remediaza problemele intalnite in momentul masticatiei si vorbirii si intareste muschii faciali.

Cine este un candidat pentru proteza dentara?

In principiu, oricine poate apela la o proteza dentara, insa acest aspect este decis de catre medic. In cazul in care un pacient prezinta lipsa in totalitate a danturii, cea mai indicata este proteza dentara totala, insa atunci cand inca mai exista dinti naturali, sunt recomandate protezele partiale. Medicul face recomandarile, deoarece in anumite situatii pot fi mai potrivite alte tipuri de lucrari protetice precum puntile dentare sau implanturile.

Procesul de protezare completa a danturii

Protezele dentare sunt confectionate dupa ce medicul efectueaza o amprentare a arcadelor, ce va fi prezentata unui tehnician dentar, care in functie de cazul prezentat va incepe pregatirea protezei.

Ulterior va fi nevoie ca medicul sa tina cont de modalitatea potrivita de imbinare a arcadei superioare si inferioare si va sfatui pacientul cu privire la nuanta potrivita a danturii. Culoarea gingiilor difera de la o persoana la alta, iar pentru un aspect cat mai natural medicul are datoria de a face pacientilor cele mai bune recomandari.

In cadrul unei sedinte ulterioare se ajusteaza tipul muscaturii si se asigura buna functionare a danturii si gingiilor, precum si daca exista probleme de vorbire sau masticatie prezentate de pacient. In momentul in care s-a decis varianta cea mai potrivita a protezei, aceasta este trimisa tehnicianului care trebuie sa o finalizeze.

Avantajele oferite de o proteza dentara :

  • Sunt redate functiile obisnuite ale danturii
  • Este imbunatati aspect general al fetei
  • Se previn mai multe afectiuni si probleme
  • Se pastreaza relatiile potrivite intre arcada superioara si inferioara
  • Se previne migrarea danturii in incercarea de a acoperi spatiile libere lasate de dintii lipsa
  • Sunt foarte rezistente
  • Nu se modifica gustul
  • Sunt foarte confortabile si stabile
  • Sunt usor de igienizat
  • Avand un schelet de metal (de cele mai multe ori) acestea sunt foarte dificil de fracturat

Complicatiile protezelor dentare

In ciuda eforturilor depuse de specialisti, nicio proteza dentara nu poate fi considerata perfecta pana la cel mai mic detaliu. Dupa aplicarea acestora, exista posibilitatea ca pacientii sa fie nevoiti sa revina la cabinet pentru diferite ajustari, pana cand acestia se obisnuiesc cu dispozitivul. Trebuie acordata o perioada de timp pentru acomodare, deoarece protezele dentare reprezinta un tratament important, care nu este usor de efecutat. In plus, printre posibilele dezavantaje ale acestora pot fi amintite dificultati in momentul vorbirii sau masticatiei alimentelor, iar aceste situatii pot fi depasite doar prin efectuarea unor exercitii. Protezele aplicate pe arcada inferioara pot aduce mai multe probleme, deoarece numerosi pacienti au raportat faptul ca sunt mai greu de suportat, spre deosebire de cele destinate arcadei superioare.

Proteza dentara provizorie

Aceasta are rolul de imbunatati aspectul pacientului, dar si de a reda functiile dintilor, insa toate acestea sunt pentru o durata limitata, deoarece va trebui inlocuita la un moment dat stabilit de medic cu o proteza definitiva.

Proteza dentara partiala

Aceste lucrari protetice sunt cele mai des intalnite, fiind destinate celor care prezinta edentatie partiala. De asemenea, lucrarile dentare partiale sunt recomandate si pacientilor care vor fi supusi unor alte extractii dentare in viitor.

Proteze dentare elastice

Acestea sunt vazute ca o alternativa potrivita a protezelor dentare din acrilat, in momentul in care pacientii sunt alergici la metal si in plus sunt foarte confortabile, flexibile si stabile. Protezele elastice sunt foarte moderne, materialele din alcatuirea acestora sunt rezistente si sunt considerate estetice, deoarece nuanta acestora se aseamana cu cea a gingiilor.

Protezele dentare flexibile

Aceste dispozitive sunt alese din ce in ce mai des de catre pacienti, in favoarea protezelor obisnuite. Protezele dentare flexibile sunt confectionate din materiale puternice, dar in acelasi timp flexibile si sunt destinate celor care isi doresc un confort sporit, dar si o durata lunga de viata a dispozitivului, care promite multe alte avantaje. Singurul impediment poate fi considerat costurile acestuia, deoarece, fiind o tehnologie noua, sunt mai ridicate decat in cazul altor proteze.

Proteze dentare moderne

Cele mai noi materiale din care sunt realizate lucrarile protetice, sunt din ce in ce mai confortabile, promit o durata mai lunga de viata si au un aspect mult mai placut, imbunatatind aspectul general al chipului pacientului. Acestea au avantajul ca ofera posibilitatea ca fiecare dinte sa fie amplasat individual pentru ca aspectul sa fie cat mai natural si realist. De asemenea, pacientii isi aleg culorile dorite ale danturii si gingiei, iar la final se bucura de o lucrare protetica perfect functionala, estetica si confortabila.

Supraprotezare pe implant

Acest proces este executat deasupra radacinilor danturii naturale sau chiar peste implanturile dentare daca acestea exista. In plus, daca proteza este ancorata pe un implant, acestea sunt mult mai stabile si mai rezistente in timp. Fata de lucrarile protetice obisnuite, supraprotezele aplicate danturii naturale ori implanturilor sunt stabile precum protezele fixe.

Proteza dentara fixa

Proteza fixa pe implanturi promite numeroase avantaje pe langa cele aduse de lucrarile protetice mobile. Astfel, fiind fixe, aceste dispozitive nu produc niciun disconfort pacientilor, deoarece nu isi modifica pozitia indiferent de moment, nu sunt aduse leziuni danturii naturale sau gingiilor, masticatia alimentelor este mult mai confortabila, in special datorita faptului ca resturile alimentare nu ajung sub proteza. De asemenea, nu apar durerile, este evitata halena, iar igienizarea este usor de efectuat.

Proteza dentara mobila

Aceasta lucrare protetica reprezinta poate una dintre cele mai des utilizate proceduri de a inlocui unul sau mai multi dinti. Se opteaza pentru acestea atunci cand pacientii, din diferite motive, nu pot opta pentru o proteza dentara fixa. Este important de stiut ca o proteza dentara mobila impune necesitatea unei perioade lungi de acomodare, timp in care pacientii se pot plange de numeroase aspecte. In schimb, acestea pot fi ajustate de fiecare data in cadrul cabinetului stomatologic, medicul tinand cont de preferintele pacientilor, iar in timp vor deveni potrivite.

Proteza scheletata

Aceasta poate fi de doua tipuri, si anume proteza partiala scheletata cu sisteme de prindere sau simpla. Astfel, cea dintai presupune existenta unor capse care ajuta la prindere, sunt foarte confortabile, moderne, estetice si promit siguranta, fiind recomandate in cazurile in care pacientii prezinta putini dinti naturali care nu permita sustinerea obisnuita. Daca dintii naturali ramasi sunt marginali, acestia vor fi restaurati in totalitate cu ajutorul coroanelor, astfel incat sa fie destul de puternici pentru a asigura prinderea in siguranta a protezei.

Proteza partiala scheletata simpla face referire la lucrarea protetica obisnuita, care se foloseste de niste crosete pentru ca dantura naturala sa fie ancorata. In cazul in care dintii ramasi sunt cei marginali, atunci va fi necesara ajustarea acestora prin slefuirea smaltului. Avantajul acestei proteze este reprezentata de faptul ca nu poate fi observata cu usurinta de cei din jur, fiind foarte putin vizibila.

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE GENERALA

TUR VIRTUAL DRIDIH DENT STOMATOLOGIE DE SPECIALITATE

CONTACT

0243.283.261
0786.336.433
0785.308.899

 

Email: dridihdent@gmail.com

Program: Luni- Vineri 09.00 – 20.00 ;
Sambata 09.00 – 14:00; Duminica – In baza programarii

 

Adresa: str. Principala nr.180, Dridu





    0
    zambete aduse
    0
    medici specialisti
    0
    clinici dentare

    Radiologie Dentara Panoramica